גלגלי המועצות - בתי ספר, רשויות, מחוזות
ניתן להציג את מועצות התלמידים והנוער כגלגלי שיניים - כל גלגל מפעיל את הגלגל האחר ורק ביחד ניתן לפעול ביעילות ומקצועיות; ברגע שגלגל מסתובב, הוא מניע את שאר הגלגלים לפעולה - כפי שהמועצות דוגלות ביצירת שיתופי פעולה בין הגלגלים השונים לכדי יצירה הרמונית. אני מאמינה שרק יחד נוכל לעשות את הבלתי אפשרי ולהתעלות על עצמנו.
במועצות בית ספריות
מועצות התלמידים בבתי הספר הן המועצות הפועלות במסגרת החינוך הפורמלי. באחריות בתי הספר לדאוג לרווחת התלמידים; החל מהנייר בשירותים ועד הידברות עם ההנהלה, אני תופשת את המועצה הבית-ספרית כ-"אימא והאבא" של התלמידים בבית הספר. חשוב לי שתלמידים לא יפחדו להילחם על זכויותיהם, גם במסגרת "הביתית".
מועצות רשותיות
ישנן 256 רשויות הפזורות ברחבי הארץ. לפי חוק הרשויות המקומיות שחוקק בשנת 2011, בכל רשות מוניציפלית חייבת להיות מועצת תלמידים ונוער מתפקדת - הקול של בני הנוער ברשויות חייב להישמע, על כן – אנחנו כאן בשביל לגרום לזה לקרות. נדאג כי יוקמו מועצות חדשות, ישומרו מועצות קיימות וישופרו אלו הדורשות שיפור. בסופו של דבר, חשוב שניתן לבני הנוער ברשויות את ההרגשה כי יש להם מי שעומד מאחוריהם ברגעים צורך – הן ברגעי משבר והן ברגעי שיא.
מועצות מחוזיות
ישנם שבעה מחוזות הפועלים בגלגל המועצות – צפון, דרום, התיישבותי, מרכז, תל אביב, חיפה וירושלים, וכל מחוז מביא עמו אתגרים שונים. לפיכך, חשוב לתת למחוזות את מירב הכלים לפתרון סוגיות והתמודדות עמן. אני סבורה כי המחוז מהווה מפתח בהכשרת רשויות לפעילות במסגרת של מועצות תלמידים ונוער ועל כן, חשוב שהמחוז ידאג להכשרה מספקת של הרשויות, הקמת מועצות חדשות, שימור מועצות קיימות ושיפור של הדברים הדרושים. המחוז הוא הגוף המחבר בין הרשות לבין המועצה הארצית, דרכו ניתן להעצים גם הרשות הקטנה ביותר.






